Lapset ja nuoret

Lapsissa on tulevaisuus, tänään ja huomenna. Lue lisää siitä, kuinka kansalaisjärjestöt ovat kulkeneet monen sukupolven rinnalla lapsuudesta aikuisuuteen.

Lapsi ja poro mustavalkokuvassa.

Kehitysapua Suomen lapsille

Sotien jälkeen Suomi oli Pohjoismaista ainoa, jossa oli nälänhätä. UNICEF aloitti avustushistoriansa ruokkimalla köyhiä ja aliravittuja lapsia erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa.
Nuori palauttamassa äänestylipuketta ja kaksi poikaa tutkii ehdokaslistoja.

Nuorisovaaleissa opetellaan äänestämään

Nuorisovaaleissa opetellaan, miten vaalit ja demokratia toimivat sekä miten äänestäminen tapahtuu. Vaaleissa nuoret saavat kokemusta vaikuttamisesta ja rohkaistuvat olemaan aktiivisia kansalaisia jatkossakin.
Joukko iloisia nuoria kesäauringossa.

Aikuistuminen alkaa kesäleiriltä

Lähes jokainen 15-vuotias suomalainen nuori viettää kesästään viikon tai kaksi leirillä yhdessä ikätovereidensa kanssa pohtien ja keskustellen elämään ja maailmankatsomukseen liittyvistä asioista.
Pakolaisperhe

Pakolaislapsille apua mielenterveyteen

Sisällissota ja sosiaaliset ongelmat ovat jättäneet jälkensä palestiinalaislapsiin Libanonissa. Nyt viisi perheneuvolaa auttaa mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia pakolaislapsia.
Mustavalkokuva, jossa talon portailla poseeraa ryhmä nuoria naisia sekä piispa.

Ortodoksinuoret yhteen

Sotien jälkeen ortodoksinen väestö oli asutettu hajalleen ympäri Suomea. Ortodoksinuorten kokoaminen yhteen ja nuorisotyön aloittaminen tukivat nuorten identiteetin rakentumista.
Nuori mies ja nainen talon edessä ulkona. Tyttö on pojan reppuselässä.

Nuorelle oma asunto

Miten toimeentulohakemus täytetään? Entä miten laskut maksetaan verkkopankissa? Nuorten asumisohjaus auttaa nuorta oppimaan itsenäisen asumisen aakkoset.
Köydenvetoa kesäleirillä.

Luontokokemuksia lapsille

Kesäsiirtolat tarjosivat jo 1950-luvulla vähävaraisille kaupunkilaislapsille mahdollisuuden virkistykseen raittiissa ulkoilmassa. Kesäleirit vievät lapset luontoon nykyäänkin.
Tiina Haapsalo, Katri Kirkkopelto ja Laura Repo.

Eroon kiusaamisesta

Yksikään lapsi ei synny kiusaajaksi, vaan kiusaaminen on seurausta puutteellisista vuorovaikutustaidoista. PIKI-toimintamalli auttaa puuttumaan pienten lasten kiusaamiseen jo varhaisessa vaiheessa.