Poliittinen vaikuttaminen

Maailman muuttaminen vaatii vastuullisia päättäjiä ja politiikkaa sekä usein myös muutoksia lakeihin. Järjestöillä onkin tärkeä rooli päätöksenteon seuraamisessa ja yhteiskuntaa paremmaksi muokkaavan politiikan vaatimisessa. Tutustu tarinoihin päätösten takana.

Vertaistapahtuman osallistujia Helsingin Karhupuistossa.

”Yhdessä olemme enemmän”

Otsikko on yhden SOSTEn Järjestöbarometriin vastanneen tiivistys järjestötoiminnasta. Järjestöbarometri on ainoa säännöllisesti sosiaali- ja terveysjärjestötoimintaa luotaava tutkimus. Se ja Sosiaalibarometri yhdessä antavat ainutlaatuisen kuvan siitä, mitä järjestöt ja julkinen sektori tekevät ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.
Veikkauksen graafi pelieuron matkasta.

Suomalainen rahapelijärjestelmä on sosiaalinen innovaatio

Kaipaamme yhteistä tekemistä tärkeiksi katsomiemme asioiden puolesta. Tämä vapaaehtoisuuteen perustuva arvopohjainen yhteistoiminta on koko kolmannen sektorin kansalaisjärjestötoiminnan ydin. Järjestöt täydentävät ja paikkaavat sitä tarjontaa, johon julkinen ja yksityinen sektori ei pysty vastaamaan.
Nuori palauttamassa äänestylipuketta ja kaksi poikaa tutkii ehdokaslistoja.

Nuorisovaaleissa opetellaan äänestämään

Nuorisovaaleissa opetellaan, miten vaalit ja demokratia toimivat sekä miten äänestäminen tapahtuu. Vaaleissa nuoret saavat kokemusta vaikuttamisesta ja rohkaistuvat olemaan aktiivisia kansalaisia jatkossakin.
Mustavalkokuva kolmesta miehestä keskustelemassa.

Siirtomaasta itsenäiseksi valtioksi

Suomalaiset ovat olleet kehittämässä Namibiaa lähes 150 vuotta. Maan pohjoisosan terveydenhuollon ja kirjakielten luomisesta alkanut kehitys huipentui Namibian itsenäistymiseen 1990.
Rovaniemen nuorisovaltuusto.

Nuorten ääni kuuluu kunnassa

Nuorisovaltuustojen kirjaaminen maaliskuussa 2015 hyväksyttyyn kuntalakiin mahdollistaa nuorten äänten kuulumisen entistä paremmin kuntien päätöksenteossa kotikunnasta riippumatta.
Kolme miestä keskustelee.

Tavoitteena rauha Irakiin

Irakiin ei synny kestävää rauhaa, elleivät kaikki kansanryhmät ole mukana rakentamassa maalle yhteistä tulevaisuutta. Konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative on auttanut irakilaisia luomaan sovintoon tähtäävän strategian.
Puolueiden edustajat seisovat rivissä edessään rasisiman vastainen peruskirja.

Avoimesti rasismia vastaan

Rasismi on monille arkea tämän päivän Suomessa ja rasististen viharikosten määrä on kasvanut parin viime vuoden aikana. Ihmisoikeusliitto pyrkii vaikuttamaan päättäjiin kääntääkseen suunnan.
Nepalilaisia kivistä ja kankaista rakennetun rakennuksen edessä.

Perustuslaki ay-liikkeen tuella

Nepalin poliittiset ryhmät väänsivät kättä perustuslaista kahdeksan vuotta. Keskeistä lain syntymiselle oli yhteisymmärrys työntekijöiden oikeuksista.