Koulutus

Ensiapukoulutuksessa harjoitellaan muun muassa pään sidontaa.

Ensiapukoulutusta jo 130 vuotta

Ensiaputaidot ovat nykyään kansalaistaitoja, joiden tärkeyttä korostetaan jo peruskoulussa. 1800-luvulla ensiavun opettaminen tavallisille kansalaisille oli kuitenkin mullistava ajatus.
Tiina Haapsalo, Katri Kirkkopelto ja Laura Repo.

Eroon kiusaamisesta

Yksikään lapsi ei synny kiusaajaksi, vaan kiusaaminen on seurausta puutteellisista vuorovaikutustaidoista. PIKI-toimintamalli auttaa puuttumaan pienten lasten kiusaamiseen jo varhaisessa vaiheessa.
Martat Käyrän vankilassa

Tukea sujuvaan arkeen

Marttojen monipuolinen kotitalousneuvonta on edistänyt kotien ja perheiden hyvinvointia jo 118 vuotta. Neuvontaa suunnataan myös erityisryhmille, kuten työpajanuorille ja vangeille.
Naisen kädet, jotka kirjoittavat ruutuvihkoon.

Lukutaito liberialaisille

Länsiafrikkalaisen Liberian aikuisväestöstä yli 70 prosenttia on lukutaidottomia. Sisällissota katkaisi monilta koulutusmahdollisuudet ja jälleenrakennus on yhä kesken.
Nuoria harrastajia.

Elämäntaidot vahvistuvat tekemällä

Terve itsetunto, rohkeus ja sosiaaliset taidot ovat elämäntaitoja, joita nuori ei opi kirjoista lukemalla. Ne karttuvat parhaiten tutustumalla ihmisiin ja tekemällä yhdessä esimerkiksi sirkusta tai teatteria.
Tyttöjä koulukirjojen äärellä.

Parempi koulu maailman lapsille

Opettajat ilman rajoja kehittää opettajankoulutusta eri puolilla maailmaa yhdessä paikallisten kanssa. Eritrean kouluissa lasten oppimista haittaavat opettajien kielitaidon sekä pedagogisten taitojen puutteet.
Nuoria Nex Step -messuille.

Apua ammatinvalintaan

Suomen ensimmäiset ammatinvalintamessut antoivat nuorille monipuolista tietoa koulutuksesta ja työelämästä. Oman alan löytämistä helpottava tapahtuma on kehittynyt ammatinvalintapeliksi.