Lapsi ratsastaa.
Hanke auttoi monia lapsia toteuttamaan unelmansa.
Kuva: Sonja Holma.

Hevosharrastus mahdolliseksi kaikille

Ratsastaminen on monen lapsen unelma, mutta harrastuksena liian kallis pienituloiselle lapsiperheelle. Suomen Ratsastajainliitto halusi tehdä ratsastamisen mahdolliseksi jokaiselle lapselle perheen tuloista riippumatta.

Ratsastajainliitto aloitti vuonna 2014 hyväntekeväisyyshankkeen, jossa tarjottiin vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille ratsastuksen alkeiskursseja.

Kurssin kustannukset jakaantuivat Suomen Ratsastajainliiton ja alkeiskurssin järjestävän tallin tai seuran kesken eli toiminta oli perheille maksutonta. Syksyn 2014 pilottihanke saavutti suuren suosion ja niinpä sen konsepti otettiin osaksi ratsastusseurojen ja -tallien toimintaa.

Kaiken kaikkiaan 370 lasta pääsi ratsaille hankkeen ansiosta.

Ratsastajainliiton kanssa kampanjaa olivat toteuttamassa myös Hope, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset sekä Ratsastajainliiton yhteistyökumppaneita, jäsenseuroja ja -talleja.

Yhteistyökumppaniensa kautta liitto lahjoitti lapsiperheille myös lippuja erilaisiin hevostapahtumiin, kuten Helsinki International Porche Horse Show'hun ja Tampereen Hevoset -messuille.

Jotta harrastus voisi alkeiskurssin jälkeen myös jatkua, perustettiin lisäksi erillinen lahjoituslipas, johon saadut varat ohjataan lyhentämättömänä Hope-järjestön kautta lasten ja nuorten ratsastusharrastukseen myös jatkossa.

Hanke saavutti kolmensadan lapsen kokonaistavoitteensa jo keväällä 2016. Positiivisen palautteen ansiosta hanketta kuitenkin jatkettiin vuoden loppuun asti.

Suomen Ratsastajainliitto ry

Suomen Ratsastajainliitto ry (SRL) on maamme ratsastusurheilun keskusjärjestö. Ratsastajainliitto edistää ratsastusta yleisenä urheilu- ja liikuntakasvatusmuotona, järjestää ratsastuskilpailuja ja kehittää maamme ratsastuksenopetusta ja valmennusta. Ratsastajainliitto on kaikkien ratsastuksen harrastajien etujärjestö, joka ajaa sekä huippu-urheilun että kuntoharrastajien asiaa.