Tasa-arvo ja ihmisoikeudet

Järjestöissä on vuosikymmeniä tehty työtä vähemmistöjen aseman parantamiseksi ja seisottu heikoimman puolella. Lue lisää kansalaisjärjestöjen työstä tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämiseksi.

Kaksi kangaspussia, joiden päällä on kirjaimia.

Peruspalveluja saamenkielellä

Peruspalvelujen saaminen omalla äidinkielellä on erityisen tärkeää vanhuksille, kun muistisairaus voi heikentää kielitaitoa. Saamelaiskunnissa tilanne on kuitenkin haastava.
Naisia talon pihamaalla piirissä istuskelemassa ja pelaamassa pallolla.

Turvallisia tiloja naisille

Nuorten naisten kristillisen yhdistyksen kiinteistöt ja toiminta ovat naisille ja tytöille turvallisia tiloja. Ne vahvistavat itsetuntoa, tarjoaa harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia sekä työ- ja johtajakokemusta.
Puolueiden edustajat seisovat rivissä edessään rasisiman vastainen peruskirja.

Avoimesti rasismia vastaan

Rasismi on monille arkea tämän päivän Suomessa ja rasististen viharikosten määrä on kasvanut parin viime vuoden aikana. Ihmisoikeusliitto pyrkii vaikuttamaan päättäjiin kääntääkseen suunnan.
Reilun kaupan ruusukimppu

Eettisempi vaihtoehto kuluttajalle

Ensimmäiset Reilun kaupan kahvit ja teet ilmestyivät markettien hyllyille Suomessa vuonna 1999. Siitä valikoima on kasvanut ja nyt jo joka kolmas Suomessa ostettu ruusu tulee Reilun kaupan tilalta.
Kolme ihmistä kaivon äärellä.

Puhdas vesi säästi koleralta

Vesijohtoverkoston rakentamisen myötä Ecuadorin vuoristokylien vedensaanti ei ole enää sadevesisäiliöiden varassa. Puhdas vesi on pelastanut kyliä myös koleralta.