Terveys ja hyvinvointi

Kun ihmisiltä kysytään, mikä on tärkeää elämässä, moni nostaa terveyden listan kärkeen. Ilman kansalaisjärjestöjä moni sellainen keksintö tai toiminta, jolla suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia on parannettu, olisi voinut jäädä syntymättä.

Nuori mies hammaslääkärin vastaanotolla.

Tervettä opiskelua

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tarjoaa ainoana maailmassa valtakunnallisia, korkeakouluopiskelijoille suunnattuja yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluja.
Potilas aivokuvauksessa

Maailman parasta aivoinfarktien hoitoa

Aivoinfarktit ja aivoverenvuodot ovat kolmanneksi yleisin kuolinsyy Suomessa. Aivoverenkiertohäiriön sairastaa vuosittain 25 000 suomalaista, joista kuitenkin vain 4500 menehtyy vaivaan.
Ensiapukoulutuksessa harjoitellaan muun muassa pään sidontaa.

Ensiapukoulutusta jo 130 vuotta

Ensiaputaidot ovat nykyään kansalaistaitoja, joiden tärkeyttä korostetaan jo peruskoulussa. 1800-luvulla ensiavun opettaminen tavallisille kansalaisille oli kuitenkin mullistava ajatus.
Päihdelinkin laskurin käyttöä mobiililaittteella.

Irti riippuvuudesta

Erilaiset riippuvuudet piinaavat tuhansia suomalaisia ja heidän läheisiään. Oli kyse sitten päihderiippuvuudesta tai syömishäiriöstä, on apua tärkeää saada ajoissa ja luotettavasta lähteestä.
Piirroskuvassa kaksi hahmoa selvittelevät papereita.

Ulos velkakierteestä

Takuusäätiön takaus auttaa ihmisiä, jotka ovat joutuneet velkaongelmiin. Säätiö takaa yhden uuden lainan, johon on niputettu kaikki vanhat velat ja rästilaskut.