Vaikuttamistyö ja kampanjat

Rovaniemen nuorisovaltuusto.

Nuorten ääni kuuluu kunnassa

Nuorisovaltuustojen kirjaaminen maaliskuussa 2015 hyväksyttyyn kuntalakiin mahdollistaa nuorten äänten kuulumisen entistä paremmin kuntien päätöksenteossa kotikunnasta riippumatta.
Talvinen hakkuuaukea

Ilmastopolitiikan edistysaskeleita

Suomen eduskunta hyväksyi uuden ilmastolain helmikuussa 2015. Päästövähennystavoitteiden kirjaaminen lakiin on ollut tärkeä askel kohti konkreettisia toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.
Kokoelma kuvista, joita nuoret ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa.

Somekampanjalla kiusaamista vastaan

Ääliö, feikki, ruma, huora – vai sittenkin ihana, aito ja rohkea? Suomen Lukiolaisten Liitto aloitti syksyllä 2014 kiusaamisenvastaisen kampanjan, joka levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa.
Esittelypiste, jonka edessä nuoria.

Historiallinen äänestysikärajapäätös

Syksyllä 2007 evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokouksessa tehtiin historiallinen nuorten osallisuutta edistävä päätös, joka antoi äänioikeuden seurakuntavaaleissa 16-vuotiaille kirkon jäsenille.
Tupakansavu on erityisen haitallista lapsille.

Tavoitteena savuton Suomi

Suomessa ei kenenkään tarvitse kärsiä enää tupakansavusta työpaikallaan, ravintoloissa tai julkisissa liikennevälineissä.  Savuton Suomi 2030 –verkosto pitää huolta, että saamme hengittää raikasta ilmaa myös tulevaisuudessa.
Tyttöjä leikkimässä Nigerian pakolaisleirillä.

Tyttöjen oikeuksien puolella

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11. lokakuuta muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Toisaalta se on myös juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet.