Vertaistuki

Kuntoutusta "kaviouralla" Kaunialassa vuonna 1951.

Suomalaisen kuntoutuksen ensiaskeleet

Kymmenientuhansien sotilaiden vammauduttua sodassa siviilipuoli ei pystynyt hoitamaan niin suurta potilasmäärää. Sotainvalidien Veljesliitto perustettiin huolehtimaan sodissa vammautuneista ja ajamaan heidän etujaan. Sotainvalidien kuntoutus oli lähtölaukaus nykyiselle kuntoutukselle Suomessa.
Mustavalkokuva, jossa talon portailla poseeraa ryhmä nuoria naisia sekä piispa.

Ortodoksinuoret yhteen

Sotien jälkeen ortodoksinen väestö oli asutettu hajalleen ympäri Suomea. Ortodoksinuorten kokoaminen yhteen ja nuorisotyön aloittaminen tukivat nuorten identiteetin rakentumista.
Päihdelinkin laskurin käyttöä mobiililaittteella.

Irti riippuvuudesta

Erilaiset riippuvuudet piinaavat tuhansia suomalaisia ja heidän läheisiään. Oli kyse sitten päihderiippuvuudesta tai syömishäiriöstä, on apua tärkeää saada ajoissa ja luotettavasta lähteestä.
Kuvassa Liisa ja Pentti Tuovinen

Onnellisempia parisuhteita luomassa

Toimiva parisuhde lisää sekä vanhempien että lasten onnellisuutta. Vahvistuakseen parisuhde vaatii kuitenkin työtä. Parisuhdekeskus Kataja koordinoi parisuhdetyön toimijoita koko maassa.
Ryhmä ihmisiä punaisen mökin portailla.

Vertaistukea lihavuusleikatuille

Lihavuusleikatut ovat kasvava leikkaushoitoa saanut potilasryhmä. Potilaat ovat järjestäytyneet myös yhdistykseksi, jonka kautta leikatut ja sitä suunnittelevat voivat saada vertaistukea.
Nuoria harrastajia.

Elämäntaidot vahvistuvat tekemällä

Terve itsetunto, rohkeus ja sosiaaliset taidot ovat elämäntaitoja, joita nuori ei opi kirjoista lukemalla. Ne karttuvat parhaiten tutustumalla ihmisiin ja tekemällä yhdessä esimerkiksi sirkusta tai teatteria.